Εκπαιδευτική Ρομποτική

 • 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας
 • 2ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας
 • 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας
 • Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης θα πραγματοποιήσει τον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Περιφεριακής Δ/νσης Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
 • Με το διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης.
 • Το πρόγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι:
 •        10:00 - 10:30 Εγγραφή ομάδων
 •        10:30 - 13:30 Έναρξη διαγωνισμού - Αξιολόγηση κατασκευών
 •        13:30 - 14:30 Χαιρετισμοί - Απονομή βραβείων- Παρουσίαση έργων στο κοινό.
 

Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «Η ρομποτική στην τάξη»

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής (European Robotics Week), το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης (1ο ΕΚ) σε συνεργασία με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Μακεδονίας, ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Η ρομποτική στην τάξη».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ενημέρωση σε θέματα:

 • Lego Wedo και Scratch
 • Lego EV3 και NXT
 • Arduino
 • Πανελλήνιος διαγωνισμός WRO Hellas

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση μαθητικών έργων ρομποτικής του:

1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης

Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας

1ου ΓΕΛ Φλώρινας

4ου ΓΕΛ Κοζάνης

ΕΠΑΛ Αμυνταίου

5ου Δημοτικού Φλώρινας, και της

Ομάδας Ηyperion robotics, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου:

 • 11:00 - 14:00 στο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, Τέρμα Σαλαμίνος
 • 16:30 - 19:30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,                            Καραμανλή & Λυγερής

Την εκδήλωση υποστηρίζουν:

 • Τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Νηπιαγωγών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
 • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας
 • Το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
 • Το ΕΠΑΛ Αμυνταίου
 • Το Δημοτικό Σχολείο Πετρανών Κοζάνης

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 03:12)

 

1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στην Κοζάνη, ο 1ος Περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WROHellas. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 14 ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών των δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και βραβεύτηκαν:

1ο Βραβείο: η ομάδα LegoStars2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο ?Λούνα Πάρκ? και προπονήτρια την κ Λιάμπα Θεοδούλα .

2ο Βραβείο: η ομάδα Υπερέξι του 4ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο ?Ασανσέρ? και προπονήτρια την κ Καρανάτσιου Σπυριδούλα.

3ο Βραβείο: η ομάδα SuperTeam του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας, με το έργο ?Τελεφερίκ? και προπονητή τον κ. Γιάννη Αρβανιτάκη.

Επίσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις για τις παρακάτω κατηγορίες:

Σύλληψη Ιδέας: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Χρυσαετοίτου 4ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, με το έργο ?Απορριμματοφόρο? και προπονήτρια την κ. Καρανάτσιου Σπυριδούλα

Προγραμματισμός: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα LegoStars1 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με το έργο ? Αυτοκίνητο? και προπονήτρια την κ.   Λιάμπα Θεοδούλα 

Μηχανική κατασκευή - Σχεδιασμός: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Robogirlsτου 18ου και 17ου Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης με το έργο ?Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας? και προπονήτρια την κ. Ροδακινιά Αρίστη

Παρουσίαση: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα SuperLego του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας   με το έργο ?Πλυντήριο? και προπονητή τον κ. Τσιόπτσια Ιωάννη

Ομαδικότητα: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Οι 6 Θεοί του 3ου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με το έργο ?Σπηλιά Δράκου? και προπονητή τον κ. Μακρόπουλο Κωνσταντίνο

Βίντεο - Animation στο SCRATCH: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Air Force Team του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο ?Ελικόπτερο? και προπονητή τον κ. Αρβανιτάκη Γιάννη.

Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικές δημιουργίες- κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Γκάσταρης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης κ. Λιάκος Ευθύμιος.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό,

τους χορηγούς μας - την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Κοζάνης - και τέλος, όλους τους Εθελοντές εκπαιδευτικούς, μαθητές των ΕΠΑΛ Κοζάνης και Αμυνταίου και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξή τους.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, θα διεξαχθεί από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στις 28/3/2015 στην Αθήνα.

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη διεύθυνση www.wrohellas.gr

Περισσότερα για τον διαγωνισμό Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://wro-koz.uowm.gr/  

 

 

Επιστημονικός υπεύθυνος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης

Ατματζίδου Σουμέλα

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 03:10)

 

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

«Διοργάνωση Περιφερειακού Διαγωνισμού Δυτικής Μακεδονίας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης»

 72cacb08-b78c-4be6-a7f3-2d6c12496d66

Στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «Η Δική μου Πόλη», θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ρομποτικής με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Πληροφορικής και μαθητών των δημοτικών σχολείων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Με το συγκεκριμένο διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου στο σχολικό συγκρότημα επί της οδού Κ. Καραμανλή 26, όπου εδρεύει το 1ο ΕΚ Κοζάνης.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:

  9:30-10:00 Εγγραφή ομάδων

10:00-12:45 Πραγματοποίηση διαγωνισμού - Αξιολόγηση κατασκευών

12:45-13:15 Χαιρετισμοί - Απονομή βραβείων

Παράλληλα με το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ?workshop ρομποτικών κατασκευών από μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης και 1ου ΕΠΑΛ Αμυνταίου καθώς και από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό:

Τηλ. 210 6779801 / Email: info@wrohellas.gr / Site: www.wrohellas.gr / FBPage: WROHellas

 Πληροφορίες για τον Περιφερειακό διαγωνισμό Δυτικής Μακεδονίας:

 Τηλ. 6977718143 / Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / Site:http://wro-koz.uowm.gr/

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 03:11)